Korkeasaaressa

DSC_0224

Viime viikonloppuna mies lähti Vilperin kanssa mummulaan ja minä jäin pienempien kanssa kotiin. Meidän piti viettää rauhallinen viikonloppu kolmisin, mutta saimmekin ihania yllätysvieraita, kun lasten eno ja serkku poikkesivat kylään.

Mietimme kovin mitä tekisimme lauantaina ja yhtäkkiä päätimmekin lähteä Korkeasaareen. Viime vierailusta onkin aikaa ja lisäksi siellä vietettiin Arktista menoa-tapahtumaa. Lapsille oli kasvomaalausta sekä opastuskierroksia arktisille lajeille.

DSC_0216

Osa lajeista vietti talviuntaan (mm. karhut) tai muuten vain siestaa, mutta onneksi näimme ainakin leijonia, tiikereitä, kameleita, ilveksiä sekä lumileopardeja. Tutustuimme myös trooppisiin lajeihin, kuten apinoihin, papukaijoihin, liskoihin, käärmeisiin, hämähäkkeihin jne sekä villisikoihin, lintuihin, visentteihin ja peuroihin.

DSC_0229

DSC_0233

DSC_0235

Kaikista mielenkiintoisimmiksi muodostuivat lumileopardit. Aikuiset olivat juuri saaneet ruokaa ja söivät ahnaasti meidän edessämme. Lisäksi neljä viime kesänä syntynyttä poikasta olivat hyvin leikkisiä ja tulivat ”juttelemaan” meille aivan lasin viereen. Tässä vietimmekin ison tovin lumileopardeja katsellen.

DSC_0243

DSC_0254

Lapset jaksoivat kävellä hyvin koko kierroksen ja mielenkiintoista nähtävää oli joka puolella. Olemme viimeksi käyneet Korkeasaaressa kesällä ja täytyy todeta, että ihan yhtä hyvin eläimiä näimme nytkin. Ainahan jotkut lajit ovat piilosilla tai nukkumassa.

DSC_0296

DSC_0292

Välillä söimme evästä ja Tyllerö sai hienon sinivalaan kuvan käteensä. Lopuksi ostimme pienet matkamuistot myymälästä. Kolmen tunnin kävely raittiissa ilmassa väsytti lapsukaiset ja kotimatkan autossa olikin hyvin hiljaista.

DSC_0259

DSC_0281

DSC_0307

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Korkeasaaressa

  1. Paluuviite: Mennyt vuosi | Kolme pientä porsasta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s