Mummulassa

DSC_0142

Meidän isi lähti viikonlopuksi työmatkalle, joten minä päätin lähteä lasten kanssa viettämään pitkää viikonloppua mummulaan. Lapsilla kun on perjantait kotipäiviä, joten lähdimme matkaan jo torstaina. Hain lapset päiväkodista heti päiväunien jälkeen, jotta pääsisimme ajoissa matkaan. Olimme juuri hankkineet Vilperille uuden turvavyöistuimen, jotta Pallero voisi siirtyä kaukalosta istuimeen. (Tiedän, olemme pitkittäneet tätä jo tosi kauan, mutta vihdoin löysimme automme takapenkille mahtuvan kolmikon). Joten ensimmäistä kertaa kaikki lapset istuivat vierekkäin takapenkillä. Jännitin hieman sujuisiko matka tappeluitta tai törkkimisittä, sillä minun olisi vaikea autoa ajaessa puuttua takapenkkiläisten riitoihin.

Alkumatka sujui hyvin, arvuuttelimme vastaantulevien autojen värejä ja laskimme vastaantulevia rekkoja. Niitä tulikin niin paljon, että menimme laskuissa sekaisin heti alkumatkasta. Mummulaan on kovin pitkä matka, yli kaksi tuntia. Yleensä kaikki lapset nukkuvat matkan aikana torkut, mutta Vilperin ja Tyllerön nukuttua juuri päiväkodissa, he pysyivät hereillä. Pallero torkahti hetkeksi, mutta loppumatkalla alkoi olla tiukkaa, kun Pallero itki ja isommat kyllästyivät. Onneksi tieto siitä, että eno ja serkku olivat tulleet myös mummulle, auttoi jatkamaan vielä viimeiset kilometrit.

DSC_0145

 

DSC_0146

 

Torstai-ilta meni nopeasti leikkien ja kuulumisia kertoen ja pian olikin nukkumaanmenoaika. Mummulassa on aina jännää, kun pieniin tiloihin majoittuu neljä tai viisi henkeä. Nyt Vilperi sai nukkua mummun vieressä ja me muut nukuimme olohuoneessa.

DSC_0154

Perjantai alkoi aamulla aikaisin, kun me Palleron kanssa heräilimme jo ennen seitsemää. Muut heräilivät hitaammin kukin omaan tahtiinsa. Olimme taas onnistuneet täyttämään kaikki päivät erilaisilla ohjelmilla, mutta toisaalta se on tärkeääkin, sillä muuten mummun pienet neliöt tulisivat nopeasti ahtaiksi kolmen energisen lapsen kanssa. Aamupäivällä kävimme ruokaostoksilla ja isommat lapset olivat suureksi avuksi ruokakaupassa. He kulkivat pitkin kauppaa omat kassit mukanaan ja keräsivät ostoksia. Ruoan jälkeen Pallero ja Tyllerö jäivät mummun kanssa päiväunille, minun ja Vilperin suunnatessa vielä kaupoille.

DSC_0178

DSC_0179

Olimme sopineet lasten vaarin kanssa jo ennen joulua, että hän antaa lapsille lahjaksi tavaroiden sijaan aikaa. Illalla oli vuorossa kahdenkeskinen hetki Vilperin kanssa. Vaari ja Vilperi lähtivät keilaamaan. Me muut käytimme tilaisuuden hyödyksi ja kävimme uimassa sillä välin. Uimahalli ja keilahalli kun sijaitsevat samassa rakennuksessa. Uinnin ja keilauksen jälkeen iltapala maittoi ja Nukku-Matti teki tuloaan.

DSC_0153

Myös lauantai oli tapahtumia täynnä. Aamupäivän käytimme ulkoiluun. Kävimme luistelemassa ja leikkimässä leikkipuistossa. Tänään oli Tyllerön vuoro päästä vaarin mukaan. Tyllerö lähti Särkänniemen delfinaarioon katsomaan näytöstä. Niin hauskaa oli ollut, että taitaakin palonaisen sijasta Tylleröstä tulla isona delfiininkouluttaja. Sillä välin me Vilperin kanssa kävimme lainaamassa kirjastosta illaksi satukirjoja. Illalla pääsimme vielä mummun kanssa saunaan ja uimaan taloyhtiön uima-altaaseen. Sillä välin isi oli tullut työmatkalta mummulle eikä uni meinannut tulla silmään, kun piti kerrata kuulumiset isin kanssa.

DSC_0169

DSC_0171

WP_20150131_001

Sunnuntai valkeni lumisena ja sateisena. Aamupäiväksi oli sovittu vielä yksi tapaaminen tuttavaperheen kanssa. Minä lähdin sinne Palleron ja Vilperin kanssa saatuani ensin auton lumikasojen alta esiin. Isi hoiti muita asioita ja Tyllerö jäi leikkimään mummun kanssa nukeilla. Ruoan jälkeen lähdimme ajelemaan lumisateessa kotiin. Ja vaikka mummu aina ilahtuukin kyläilyistämme, varmaan oma hetki ja hiljaisuus maistuu hetken.

DSC_0187

 

Mummulareissun plussat: paljon palapelejä ja pelejä sekä värittelyä, ei juurikaan television katselua, lapset eivät riehaantuneet missään vaiheessa liikaa, mummun keittämä kaakao, Vilperin ja Tyllerön omat hetket vaarin kanssa, mummun lukemat iltasadut.

DSC_0152

DSC_0186

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s