Vauvavuoden turhat ja tarpeelliset

Palataan vielä hetkeksi Palleron vauvavuoteen. Monessa blogissa olenkin nähnyt vastaavia listoja, mutta kerrotaan nyt vielä meidänkin lista. Tarkoituksena siis listata vauvavuoden tarpeelliset ja taas toisaalta turhat ostokset/tavarat.

Itse koin tarpeellisina tavaroina vauvalle ainakin seuraavia:

 • Itkuhälytin. Pallero nukkuu ulkona terassilla kaikki päiväunet ja vaikka näen hänet koko ajan ikkunasta, on itkuhälytin tarpeen. Ollut meillä käytössä kaikilla lapsilla.
 • Unipussi. Helpotti levotonta nukkujaa. Pallero on edelleen kova kääntyilemään sängyssä ja tavallinen peitto ei pysyisi matkassa mukana.
 • Erilaiset pureskeltavat lelut ikenien kutinaa helpottamaan. Niin, hampaiden tullessa täytyy löytyä jotain pureskeltavaa. Kivempi, että se olisi purulelu eikä esimerkiksi kirjan kulma.
 • Rattaat/vaunut. Meillä on Teutonian rattaat isoilla renkailla, sillä kävelemme paljon lenkeillä. Emme käytä juurikaan näitä kaupoissa ym. Meille oli tärkeää, että niillä pääsee lumihangessakin helposti ja että niissä pystyy helposti nukkumaan päiväunet, mutta myös ne olisi helposti muutettavissa rattaiksi.
 • Amme. Meillä ollut käytössä paljon kaikilla lapsilla ja vieläkin isommat ahtavat itsensä ammeisiin leikkimään.
 • Bodyt ja muut helposti puettavat vaatteet. Meillä ei paidat toimi, on oltava body niin kauan kuin vähänkin sylissä kannellaan. Mahdollisimman helposti puettavat, vauvalla toimi kietaisubody hyvin, isommalla perinteisempi malli. Vaaleat värit ovat meillä aika arkoja värejä. Pallero ei tykkää yhtään vaatteiden pukemisesta, joten mahdollisimman vähän nappeja ja nopeasti puettavat vaatteet toimii meillä.
 • Vakuutus! Tätä ei tarvitse perustella. Meillä on tarvittu jokaisella lapsella, niitä on käytetty ja onneksi ne on otettu aikanaan.
 • Sohva Palleron huoneessa. Siinä olen nukkunut monet yöt ja aamun tunnit Pallero kainalossa.
 • Termosmuki äidille. Kahvia ei koskaan ehdi juoda kuumana.

 

Turhia meillä taas on ollut ainakin:

 • vaipparoskis. Kun asumme omakotitalossa, meillä on oven ulkopuolella roskis, johon kakkavaipat viedään.
 • tutti/tuttipullot. Pallero ei siis koskaan oppinut tuttiin ja pulloissakin siirryimme heti nokkamukiin. Isommilla lapsilla nämä ovat kuitenkin olleet käytössä.
 • hoitopöytä. Käytettiin vain ihan vauva-aikana. Aika nopeasti siirryimme vaihtamaan vaatteet ja vaipat lattialle maton päälle. Muutenkaan meillä ei ollut oikeaa hoitopöytää, vaan lipasto, jonka päällä oli pehmuste. Lipasto toimii edelleen Palleron vaatteiden sijoituspaikkana.
 • sitteri. Pallero olisi varmaankin viihtynyt tässä, mutta isommat lapset tykkäsivät ”maata” vauvan päällä, kun menivät juttelemaan vauvalle, joten sitteriä on käytetty vain aluksi syöttötuolin tilalla.
 • vauvalelut. Meillä on oikeastaan vain Vilperi leikkinyt ns. vauvojen leluilla, muut ovatkin siirtyneet heti isompien lasten leluihin, kun niitä meillä on runsaasti. Pallero on jo kauan leikkinyt pikkuautoilla ja legoilla, omalla tavallaan.
 • työntökärryt. Vilperi on käyttänyt meillä työntökärryjä eniten. Pallero ei juurikaan. Hän lähti kävelemään niin nopeasti, kolmen-neljän viikon aikana ensi haparoinneista täyteen kävelyyn ettei työntökärryt siinä juurikaan nopeuttaneet opettelua. Nyt ne ovat kilpajuoksuleikeissä meillä.
 • imetystyyny. Kokeilin ja koin turhaksi. Tavallinen tyyny oli parempi ratkaisu minulle.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s