Ihan tavallinen torstai

Kuvittelisin, että teitä lukijoita voisi kiinnostaa miten meillä arki, ihan tavallinen päivä sujuu. Niinpä ajattelin kirjoittaa miten meidän torstai viime viikolla sujui.

Torstai oli siinä mielessä normaalista poikkeava päivä, että minulla piti olla menoa Helsinkiin, mutta se peruuntui edellisenä iltana. Niinpä mieheni oli jo ehtinyt pyytää aamupäivän vapaaksi töistä viedäkseen Vilperin lääkäriin.

DSC_1152

DSC_1151

Minulla ja Pallerolla yö meni vaihtelevasti. Pallero oli saanut muutamaa päivää aiemmin kolme rokotetta ja ne kiusasivat pikkuista vielä. Yöllä herättiin jopa viisi kertaa ja viiden aikaan aamulla jäin Palleron kanssa sohvalle torkkumaan. Seitsemältä nousin ylös ja laitoin kahvin tippumaan ja söin itse aamupalan. Herättelin Tyllerön ja laitoin Pallerolle aamupuron kiehumaan. Aamutoimien jälkeen vein Tyllerön kahdeksaksi päiväkodille ja palasin kotiin, jossa muut perheenjäsenet alkoivat olla valmiita uuteen päivään. Mies oli syöttänyt Palleron ja antanut Vilperille aamupalaa.

WP_20141222_006

WP_20150119_005

Päätimme lähteä yhdessä lääkäriin, joka oli yhdeksältä. Kun lääkärikäynti oli ohi, mies vei Vilperin päiväkotiin ja jatkoi siitä töihin. Minä jäin Palleron kanssa tekemään ruokaostoksia Prismaan. Sattumalta Prismassa oli tänään kakkukahvitarjoilu, joka tietenkin oli käytettävä hyväksi. Pallero nukkui aamutorkut rattaissa ostosten ajan. Kävin myös apteekissa, postissa ja vein kotimatkalla pahveja, laseja ja lehtiä kierrätykseen. Melkein kotipihassa kiinnitin huomioni vapaana juoksevaan kultaiseen noutajaan, jonka omistajaa ei näkynyt missään. Seurasin hetken aikaa tilannetta ja totesin koiran olevan karkuteillä. Lähdin autolla seuraamaan koiraa ja pysähdyin hänen luokseen. Hieman arka, mutta kiltti koira antoi ottaa kiinni, kun esittelin hänelle kaupasta ostamaani leipäpussia. Onneksi koiran pannassa oli omistajan puhelinnumero ja koira saatiin palautettua omistajalleen. Päivän hyvä työ oli tehty.

DSC_1148

Kotiin tullessa kello olikin jo niin paljon, että alettiin heti Palleron kanssa syömään. Ruoaksi söimme eilistä lasagnettea raejuuston kanssa, mulla lisäksi punajuurisalaattia. Pallero opettelee itse syömistä ja sotkuhan siitä tulee, mutta meni jotain suuhunkin asti. Ruoan jälkeen leikittiin vähän aikaa palikoilla ja mä keitin itselleni kahvit. Laitoin Palleron nukkumaan ulos yhden maissa. Tämä on normaalia myöhempi kellonaika, mutta aamupäivän torkkujen takia ei Pallero nukahtaisi aiemmin. Sen jälkeen alkoi mun ”oma aika”. Tein sekalaisia töitä, luin vähän lehtiä ja siivosin pintapuolisesti taloa. Täytin astianpesukonetta, tein pyykkihuoltoa jne.

WP_20150115_011

WP_20150115_012

Kolmen maissa herättelin Palleroa välipalalle. Mietittiin miehen kanssa lähtisinkö rattailla hakemaan lapsia päiväkodista, sillä hänellä menisi myöhempään töissä. Annoinkin Pallerolle banaanin lennossa ja sitten lähdimme reippailemaan kohti päiväkotia. Lapsilla oli niin kivat leikit ulkona, että he eivät olisi millään malttaneet lähteä kotimatkalle. Matka päiväkodista kotiin on noin 1,7km pitkä. (Varmuuden vuoksi mukana on aina seisontalauta, jos väsähdys tulee, mutta harvemmin se on käytössä) Lapset jaksavat kävellä matkan ihan hyvin, tosin jossain välissä tympääntyminen alkaa vaivata ja silloin pitää keksiä mielenkiintoisia asioita matkan varrelta. Saimmekin aikaan hyviä juttuja ja huomaamattamme olimmekin jo kotona. Mies oli tullut sillä välin kotiin ja oli alkanut valmistaa meille ruoaksi kanasalaattia. Minulle jäi vain tehtäväksi lihan irroitus kokonaisesta grillatusta kanasta. Vilperi halusi auttaa siinä ja osasi sen todella hyvin.

WP_20150115_015

Ruoan jälkeen minä aloitin vaatteiden silityksen ja mies leikki lasten kanssa legoilla. Pian lapset kyllästyivät legoihin ja aloittivat kotileikit. Vauvat tuli syötettyä, ulkoilutettua ja käytettyä lääkärissäkin. Leikit jatkuivat harvinaisen pitkään sopusoinnussa ja yhteisymmärryksessä. Minulla hommaa riitti ja jäi vähän huomisellekin.
Sitten iltapalat, hampaiden pesut ja yöpaidat päälle. Luin Vilperille iltasaduksi kirjastosta lainaamaamme dinosaurus-kirjaa. Tyllerö ei tänään jaksanut keskittyä iltasatuun. Yhdeksään mennessä kaikki lapset nukkuivat omissa sängyissään. Tosin Pallero heräsi vielä kerran ennen puoltayötä.
Huomenna olisi lapsilla kotipäivä ja ohjelmassa olisi siivoamista sekä leipomista lauantain synttärijuhlia osa2 varten.

Päivän positiiviset asiat: Tv avattiin vasta iltakahdeksalta, lapset leikkivät kiltisti yhdessä eikä kukaan saanut kiukkukohtauksia sekä iltaruoka maistui kaikille hyvin.

Miltäs kuulosti meidän arki?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s