Postaussarja: Oma koti kullan kallis. Kylpyhuoneet

Olisiko aika taas tutustua meidän kotiin? Seuraavaksi voisin esitellä saunan, pesuhuoneen ja erilliset wc:t.

Vessoja meillä on jopa kolme kappaletta. Eteisen läheisyydessä sijaitsee ns. vierasvessa. Tätä vessaa lapset käyttävät ja me pesemme käsiämme. Toisen wc:n halusin meidän makuuhuoneen yhteyteen. Siellä ovat hujan hajan kaikki kosmetiikkatuotteemme vieraiden silmistä pois. Harkitsimme myös pienen suihkukaapin sijoittamista tänne, mutta siitä luovuttiin, koska vessaan oli jo tehty ikkuna ja se olisi jäänyt kaapin taakse piiloon. Kolmas vessa sijaitsee lähellä pesutiloja, ns. anopin siivessä. Meillä on pesutilojen ”eteisenä” työhuone/vierashuone, jossa on oma wc. Täällä anopit ja muutkin vieraat aina nukkuvat meillä ollessaan ja heillä on siis oma wc käytössä. (Emme itse käytä vessaa juuri koskaan ja ehkäpä juuri siitä syystä wc:n lamppu, joka meni rikki noin 4 vuotta sitten, on vieläkin korjaamatta…..Ei siis korjaannu pelkkää polttimoa vaihtamalla)

 

DSC_0971

Meidän vessassa on laituritunnelma, joka lähti taustan tapetista liikkeelle. Siihen lisättiin pitkänmuotoiset lattialaatat tuomaan lisää jatkuvuutta. Tuo edellä mainittu ikkuna häiritsee edelleenkin, sillä tapettikin olisi näyttänyt paremmalta ilman ikkunaa. Mutta minkäs teet, kun siinä se on. Meillä molemmilla on omat pesualtaat ja seinässä iso kahden altaan levyinen peili. (Anteeksi, tästä ei ole kuvaa, kun en jaksanut siivota tasoja niin siistiksi, että olisi julkaisukelpoinen.) Hauskat yksityiskohdat löytyvät ikkunalta ja pyyhekoukuista. Täytyyhän laiturilla nyt sammakoita olla.

DSC_0969

DSC_0967

DSC_0968

 

Vierasvessa, kuten myös anopin vessa, on laatoitettu kauttaaltaan. Lattioilla on harmaat laatat. Seinissä isot vaaleat laatat ja lisäksi harmaalla pystyraidat. Kalusteet ovat samanlaiset kuin meidän vessassa. Allastasolla ei ole muuta kuin käsisaippua, sillä siinä ei pysyisi kahta sekuntia kauempaa mikään koriste-esine. Ehkä sitten tulevaisuudessa…

DSC_0974

DSC_0973

 

Anopin vessa on pienempi (ja pimeämpi). Mutta löytyy sieltäkin allas, wc-istuin ja puolikorkea kaappi. Lisäksi sivussa on vielä pieni taso, jonka takana (alla) on rakennusteknisiä asioita.

DSC_0979

 

Pesutila on isohko, vajaa 5m2 ja siellä sijaitsee kaksi suihkua. Halusin ja sain tänne ns. sadesuihkut. Toisaalta taas halusin myös seinään upotetun saippuapullohyllyn, mutta sitä en saanut. Saippuapullot sijaitsevat siis ikkunalaudalla. No, eipä sitä ikkunaa juuri tule availtuakaan. Suihkut sijaitsevat pesuhuoneen kulmissa, jotka on viistetty. Muutoin pesutilan täyttävät kolme lastenammetta, joita kolme vesipetoamme käyttävät ahkerasti. En edes uskalla haaveilla oikeasta ammeesta, voi sitä veden määrää mikä meillä kuluisi.

DSC_0981

 

Lopuksi vielä sauna. Saunakin on iso, joten sinne mahtuu helposti vieraatkin saunomaan. Olemme tehneet lauteet itse paikan päällä omien mieltymystemme mukaan. Seinässä on käytetty pyöröhirren näköistä paneelia ja kattoon on asennettu kuituvalot satunnaisessa järjestyksessä. Katto sekä seinäpaneelit on käsitelty mustaksi saunavahalla. Lauteet jätimme vaaleiksi. Aivan oven vieressä on lapsille matalalla oleva pieni penkinpätkä (40cm), jossa pikkusaunojat voivat istua jos ylhäällä tulee liian kuuma.

DSC_0984

DSC_0987

 

Sauna on sopivan lämpöistä Costin kohdalla ja kovemmat löylyt voi ottaa Paten kanssa. Mellu ja IP eivät meidän käytössä juurikaan ole, ovat aivan liian kuumia kalleja meille =).

DSC_0986

Tällaiset olivat meidän märkätilat. Sarjassa vielä tulossa keittiö (kunhan saan otettua kuvat heti siivouksen jälkeen), muu koti ja lopuksi talonrakentamisesta juttua.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s