Meidän joulumme

Olemme kotiutuneet joulunvietosta ja nyt on hyvä hetki istahtaa muistelemaan jouluamme ja kertoa siitä teillekin. Tarina alkaa kuitenkin jo viime vuoden joulusta.

Vietimme viime vuonna joulua Ikaalisten kylpylässä. Olin viimeisilläni raskaana odottaen Palleroa, joten halusimme helpon ja stressittömän joulun ilman siivoamisia, ruoanlaittoja ynnä muita. Päätimme siis ostaa kylpylästä kolmen vuorokauden (kahden yön) joulupaketin. Paketteja myydään myös muihin hotelleihin ja kylpylöihin, mutta valitsimme Ikaalisten kylpylän, koska tiesimme sen olevan lapsiystävällinen.

DSC_0869

DSC_0828

Kun sitten tänä vuonna tuli puheeksi joulun vietto, halusimme viettää joulumme samassa paikassa. Laskimme, että jos tilaa joulupukin, ostaa jouluruoat, hankkii lahjoja aikuisten kesken, ostaa joulukuusen ym, tulee niillekin hintaa. Melkeinpä saman verran mitä joulupaketti Ikaalisissa tuli maksamaan. Tänä vuonna siis itse joulunvietto oli osa perheen yhteistä lahjaa.

Pakettiin kuuluu yöpymisen lisäksi jouluaaton puurolounas, jouluruokailu, aamiaiset kahtena päivänä ja joulupäivän ruokailu. Lisäksi kylpylää saa käyttää mielensä mukaan. Kylpylässä sijaitsee mielettömän hieno lasten leikkihuone, isommille lapsille löytyy pelihuone jne. Kaikenlaista muutakin pientä ohjelmaa on järjestetty, jos kiinnostaa käykää tutustumassa esimerkiksi Ikaalisten kylpylän sivuilta.

DSC_0882

DSC_0888

Saavuimme kylpylään heti jouluaattoaamuna. Huoneen saatuamme lapset testasivat perinteisesti sänkyjen toimivuuden hyppimällä ensimmäiset jännitykset pois. Tästä joulusta oli puhuttu niin kauan, että päiväkodissakin kaikki varmasti tiesivät meidän menevän jouluksi HOTELLIIN! Odotimme myös vieraita saapuvaksi, sillä lasten eno ja serkku tulivat viettämään päivän kanssamme.

Puurolounas maistui hyvin, ainakin meille aikuisille. Ihanaa kun edes kerran vuodessa saa syödä riisipuuroa vatsansa täyteen eikä edes itse tarvitse sitä tunnin verran keitellä. Lapsilla riitti energiaa niin, ettei syömisestä meinannut tulla mitään. Kaikki oli niin jännää ja mielenkiintoista.

DSC_0892

Ruoan jälkeen meitä odotti kylpylän pyörteet. Mikä olisikaan parhain tapa viettää kolmen vesipedon kanssa päivää kuin kylpylässä? Ikaalisissa on todella hyvä lastenallasosasto; iso matala allas, kaksi pientä liukumäkeä ja paljon vesileluja talon puolesta. Allas oli jopa Pallerolle juuri sopivan matala, hän pääsi etenemään kontaten. Lasten serkkukin viihtyi hyvin uimassa, vaikka ei uintia olekaan harrastanut. Reilu tunti uimassa sai Palleron silmät lupsahtelemaan ja siirryimmekin päiväunille muiden siirtyessä leikkihuoneeseen.

PC240383

PC240387

PC240388

Olimme varanneet pöydän aikaisempaan kattaukseen ja kaikilla olikin jo kurniva nälkä. Jouluateria sisälsi perinteiset jouluruoat kylmistä kaloista, leikkeleistä ja rosolleista lämpimiin laatikoihin ja kinkkuun. Lasten pöydässä oli nugetteja, jauhelihapihvejä, perunaa ym. Jälkiruokapöytäkin notkui täynnä herkkuja lasten jäätelöistä tiramisuun ja joulutorttuihin. Eikä unohdeta isoa laatikollista konvehteja.

Illan kruunasi tietenkin joulupukin vierailu. Respaan oli saanut jättää jokaiselle lapselle yhden pienen paketin, jonka joulupukki sitten jakoi. Kyllä oli pienten ihmisten silmät kirkkaat, kun oma nimi luettiin ja sai noutaa pakettinsa joulupukilta. Vilperi tosin alkoi jo hermostua, kun hänen pakettiaan ei alkanut kuulua. Mutta lopulta myös hänen pakettinsa löytyi. Miten ihmeessä joulupukki oli tiennyt, että Vilperi oli toivonut HotWheels-rataa ja Tyllerö sai Barbie-nukelle uusia vaatteita. Pallerollekin löytyi uusi Brion lelu. Sitten alkoikin olla aika kiittää enoa ja serkkua kivasta ja erilaisesta päivästä. He lähtivät kotiin ja me lähdimme huoneeseen valmistautumaan iltatoimiin.

DSC_0790

DSC_0803

Joulupäivä meni myös leppoisasti uiden, leikkien ja syöden. Vielä tapaninpäivän aamuna ehdimme pulikoimaan altaassa ennenkuin oli aika luovuttaa huone ja aloittaa kotimatka. Olisikohan joulupukki vienyt meille kotiinkin muutaman joululahjan?

Tällainen oli siis meidän erilainen joulumme. Seuraavana vuonna sitten perinteisempään tapaan.

Miten teidän joulunne sujui?

PS. Muistakaahan tykätä meidän facebook-sivuista www.facebook.com/kolmepienta!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s