Lasten juhlapukeutuminen

Aina silloin tällöin meillä on tiedossa juhlia. Joulujuhlia, syntymäpäiväjuhlia, rippijuhlia ym. Kuten varmaan jokainen äiti, myös minäkin haluaisin pukea lapsemme nätisti ja siisteihin juhlavaatteisiin. Tämä onnistuu meidän perheessä teoriassa ja käytännössäkin ehkä 10 minuuttia.

Vilperillä on ärsyttävä tapa pyyhkiä niin vuotava nenä kuin ruoan jämätkin suupielestä paidan hihaansa. Ei auta vaikka paperin käyttöä olisi harjoiteltu miten paljon tahansa. Joten viimeistään kahvipöydässä Vilperin valkoinen juhlapaita on likainen, jos ei muuten niin ainakin hihojen osalta.

DSC_1667

Vilperin juhlava asu häistämme

 

Eräissä juhlissa Vilperi oli ehtinyt kaataa mehulasin pöytäliinalle ja myös omille housuilleen ennenkuin muut vieraat olivat ehtineet edes kahvikuppia käteensä saada. Samaisissa juhlissa Vilperi sai housujensa sauman repeämään, olivatkohan sitten jo vähän liian pienet housut.

Kun serkun ja muiden lasten kanssa viipeltää, ei sellaiset kuitenkaan haittaa, kuten ei sekään, että paidanhelma ei pysy housujen sisällä.

DSC_0108 – Kopio

Tyllerö taas ei ole mikään perinteinen prinsessa. Hän rakastaa kylläkin kenkiä yli kaiken, mutta vihaa esimerkiksi hiusten harjaamista, ponnareita tai pinnejä. Tyllerölle on turha yrittää laittaa hiuskoristeita tai koruja. Ne eivät kauan paikallaan pysy. Palleron ristiäisiin juuri ja juuri sain hiuksia kiharrettua.

DSC_1649

DSC_1659

Tyllerön juhlava asu häistämme

 

Tyllerö kulkisi mieluiten housuissa kuin mekossa, mutta toisaalta taas oma tyllimekko sai tytön ihastuksiin. Tyllit korvissa oli kiva juosta muiden perässä.

DSC_0674

DSC_0108

Palleron, kuten kaikkien vauvojen vaatetus tuottaa aina päänvaivaa. Vauvojen ja pienten lapsien juhlavaatteet on tehty niin hankaliksi, että niiden pukeminen hermostuttaa niin äidin kuin lapsenkin. Vaippojen vaihto on myös oma operaationsa. Housu-paita-yhdistelmä ei toimi. Vauvaa kuitenkin pidetään sylissä suurimmaksi osaksi, joten paita rullaantuu niskaan eikä pysy housuissa. Suosittelenkin tylsää bodya tai edes haalarimallisia juhlahousuja. Onneksi tytöille löytyy kivoja rimpsubodeja ja pojille kravattibodeja. Jos kaikki muu sujuu mallikkaasti, tekee lapsi todennäköisesti monta päivää pihtaamansa kakat juuri juhlapaikalle saavuttaessa.

Tällä hetkellä Pallero kaipaa konttaukseen soveltuvia juhlahousuja ja syömiseen soveltuvaa kravattia. Olenkin todennut, että hieman arkisemmissa juhlissa, esimerkiksi syntymäpäivillä, lapsille käyvät hyvin housuiksi farkut ja päälle joku juhlavampi kauluspaita tai neule. Tyllerölle perusmekkokin on juhlaa.

DSC_0229

Yritän ostaa lastemme juhlavaatteet käytettyinä kirpputoreilta. Varsinkin juhlavaatteet ovat niin vähän käytössä, että niitä saa todella hyväkuntoisina sopivaan hintaan. Silloin ei tarvitse miettiä, likaantuuko sadan vai kymmenen euron mekko.

En ota stressiä meidän pukeutumisesta. Lapset saavat olla lapsia, kukin omalla tavallaan. Onneksi meidän suvussamme ei olla etikettien viilaajia, vaan kaikille on tärkeintä yhdessäolo. Vaatteet voi pestä pesukoneessa juhlien jälkeen ja ainahan niitä tahroja tulee. Sitä enemmän mitä enemmän yrittää varoa.

DSC_1476

Oikein hyviä juhlahetkiä kaikille, otetaan rennosti ja nautitaan!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s