Toivepostaus: velikulta

Tämä on ensimmäinen toivepostaus, aiheena minulle rakas veljeni sekä yleensä sisaruus ja sisarusten väliset suhteet. Veljeni itse pyysi, että kirjoittaisin hänestä, joten tässä se kirjoitus tulee.

3

Kun aikanamme olemme mieheni kanssa puhuneet lapsista, minulle oli heti selvää että haluan useamman lapsen, jopa kolme. Mieheni taas ainoana lapsena olisi tyytynyt vähempäänkin. Kuten kaikki tiedämme, lapsia ei noin vain tehdä. Ne saadaan. Mekin tulimme huomaamaan tämän, sillä Vilperiä jouduimme odottelemaan varsin kauan. Pikkuhiljaa raskauden edetessä ymmärsimme, että meille todellakin on tulossa vauva, uusi perheenjäsen.

Vilperi oli hyvin toivottu ja odotettu lapsi, molempien perheidemme ensimmäinen lapsenlapsi. Hän oli iloinen, sopeutuvainen lapsi. Olin itse toivonut hiljaa mielessäni lapsillemme pieniä ikäeroja, mutta silti mieheni pääsi yllättämään minut toiveellaan uudesta lapsesta. Olimme varautuneet siihen, ettei tämäkään raskaus alkaisi yhtä nopeasti, mutta iloksemme saimme Vilperin 1-vuotissyntymäpäivillä kertoa vauvauutisen sukulaisille. Vilperi ja Tyllerö ovat olleet molemmat helppoja lapsia, tosin aktiivisia ja vilkkaita. Kun harkitsimme kolmatta lasta, oli ajatuksemme joko kolmas lapsi heti perään tai ei laisinkaan. Niinpä Vilperin ollessa 3 v 3kk, syntyi Pallero. Meidän kuopuksemme.

2

Veljelläni ja minulla on ikäeroa 3,5 vuotta. Minä olen isosisko ja hän pikkuveli. Kun veljeni syntyi, olin jo sopivan ikäinen hoitamaan vauvaa ja auttamaan äitiä. Mutta toisaalta taas veli oli liian pieni leikkimään kanssani. Hän tuli häiritsemään tai sotkemaan leikkejä. Olessamme isompia meillä oli eri leikit, minulla nukke- ja kotileikit, veljelläni autoleikit. Tietysti yritin pukea häntä hameisiin ja istuttaa kampaamotuoliin asiakkaaksi, hänen pyristellessään vastaan. Oli toisaalta taas leikkejä, joissa leikimme sulassa sovussa, minun barbie-nukkeni ja hänen He-man-nukkensa. Olemme leikkineet pihapiirin lasten kanssa tuhansia tunteja ulkona yhdessä.

nimetön2 – Kopio

nimetön2

Mitä isommiksi vartuimme, sitä enemmän ärsytimme toisiamme. Muistan hyvin useita isoja riitoja tai kinoja välillämme. Hän oli se ärsyttävä pikkuveli, joka häiritsi kun kavereiden kanssa teimme jotain tyttöjen juttuja. Tai se joka luki salaa päiväkirjojani. Muutin kotoa pois ollessani 20-vuotias. Lähdin opiskelemaan toiselle paikkakunnalle. Tämä muutti jotain välillämme. Ehkä hän aikuistui, kuten minäkin, mutta välimatka teki hyvää meille. Pian huomasin kaipaavani veljeäni. Hän tuli silloin tällöin luokseni kylään ja aloimme soitella toisillemme useammin. Huomasin myös kertovani hänelle salaisuuksiani, veljelle jolle en viisi vuotta sitten olisi kertonut mitään!

Tänään, vuonna 2014, sisaruutemme on kestänyt yli 30 vuotta enkä voisi kuvitella elämääni ilman veljeäni. Asumme eri paikkakunnilla, näemme ehkä kuukausittain, mutta soittelemme tai viestittelemme päivittäin. Hän on ollut rakentamassa meidän kahta taloa, tukenut minua silloin kun elämässäni on ollut todella vaikeaa. Hän ymmärtää minua tietyissä asioissa jopa paremmin kuin mieheni. Olen suunnattoman onnellinen veljestäni, meidän välillämme on erityinen side, sukulaisuussuhde, jonka toivon kestävän ikuisesti. En usko, että mikään, koskaan voisi pilata välejämme.

130_3083

124_2457

Toivon, että Vilperi, Tyllerö ja Pallero osaavat arvostaa sitä mitä heillä on. Heillä on toisensa. Vaikka he vielä ovat pieniä, näen jo nyt heidän välillään erityistä. Vilperi on aina pitänyt huolen pienemmistään. Erityisesti Palleroa hän hoitaa harkiten ja rakkaudella. Tyllerö on otteissaan hieman kovakouraisempi, mutta se on hänen tapansa osoittaa rakkauttaan. Tyllerö on kova pussailemaan ja halailemaan. Lasten ollessa pieniä, heidän pienet ikäeronsa näkyvät. On usean syöttämistä, pukemista, vaippojen vaihtoa. Jokaisen perään pitää vielä katsoa. He kinastelevat, mutta toisaalta taas leikkivät paljon yhdessä. He kaipaavat toisiaan ollessaan erillään. Sisarukset ovat mielestäni rikkaus jollaista ei muualta voi saada.

Rakas veljeni, jos en ole sitä sinulle ennen kertonut, kerron nyt:

Olet minulle tärkeä!

Lopuksi vielä runo, jonka olen joskus jostain löytänyt:

Kuka heittää kaikki siskon tavarat lattialle?
Pikkuveli!

Kuka näkee öisin painajaisia ja herättää itkullaan koko talon?
Pikkuveli!

Ketä kutsutaan täystuhoksi?
Pikkuveljeä!

Ketä pitää vahtia ulkona, ettei naapurilta taas hajoa ikkuna?
Pikkuveljeä!

Kuka ei syö aamupuuroansa, jos ei saa vitosta käteensä?
Pikkuveli!

Kuka ei halua laittaa punaisia kumppareita jalkaansa sateella?
Pikkuveli!

Kuka silti on rakkain pikkuveli?
Minun pikkuveljeni!

nimetön2 – Kopio (2)

Mitä ajatuksia tämä kirjoitus toi sinulle mieleen? Millainen sisarussuhde sinulla on vai oletko ainoa lapsi? Mistä aiheista haluaist lukea lisää blogissamme?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s