Joululahjavinkkejä

Tässä viisi joululahjavinkkiä Kolmen pieneen porsaan tyyliin:

1. Pikkuleivät purkissa

Tämä jo vuosien ajan eri blogeissa ja leivontaohjeissa pyörinyt idea ihastuttaa minuakin. Ideana on siis kerätä purkkiin esimerkiksi muffinssien tai pikkuleipien kuivat aineet kauniiksi kerroksiksi. Lisäksi liität ohjeen, johon kirjoitat muut lisättävät aineet, kuten munat ja voin sekä paisto-ohjeen. Sitten vain koristelet purkin kauniisti. Tänä vuonna päiväkodin tädit saavat tällaiset lahjaksi meiltä.DSC_0627

DSC_0639

2. Taikataikinaa lapsille

Pikkuleivät purkissa-ajatusta käytin pohjana kun suunnittelin tuttavalapsille joululahjoja. Heille, jotka varmasti rakastavat tekemistä enemmän kuin tavaraa. Laitoin purkkiin taikataikinan aineet ja mukaan ohjeet miten toimia. Lisäksi ostin mukaan erilaisia muotteja. Koska purkki jäi vajaaksi, laitoin osan muoteista purkin sisälle. Toivottavasti he ymmärtävät lahjan idean, sillä oikeastaanhan annoin heille purkillisen jauhoja ja suolaa =) DSC_0623

DSC_0624

3. Suklaakonvehdit uudella tavalla

Jos omistat sellaisia tuttavia, joille on tapana antaa joululahjaksi suklaakonvehteja, miksi et tekisi sitä hieman eri tavalla tänä vuonna? Idean löysin Sinellin Joulu 2014-kuvastosta. Osta styroksikartio, somistusneuloja ja paperipäällysteisiä konvehteja. Itselläni meni kaksi rasiaa.

DSC_0424

Asettele konvehteja neuloja apuna käyttäen kerroksiksi, niin, että muodostuu lopulta kuusi. Mitä tiheämmin laitat, sen tuuheampi kuusesta tulee. Itse huomasin, että olisi ollut parempi käyttää esimerkiksi Marianne-karkkeja, näissä papereissa oli niin kiiltävä pinta, että ne repeilivät helpommin.

Lisäsin vielä kaksi tähdenmuotoista piparkakkumuottia tähdeksi konvehtikuusen latvaan.

DSC_0610

Paketoi nätisti.

DSC_0619

4. Itsetehty pipo

Käsityöihmisenä on pakko antaa todella helppo vinkki pipon tekoon. Et-lehden sivuilta löytyy ohjeet hienoon virkattuun Myboshi-pipoon. Tein itselleni kyseisen pipon, tosin käyttäen toista lankaa ja vain yhtä väriä. Eri langasta johtuen sovelsin myös silmukoiden määrässä. Ohje on todella helppo ja langan paksuudesta johtuen myös nopea tehdä.

DSC_0631

DSC_0634

5. Itsetehtyjä leluja pikkuisille

Ja vielä toinen käsityövinkki. Meillä leikitään kovasti koti- ja kauppaleikkejä. Halusin tukea näitä leikkejä miettiessäni lahjaa Tyllerölle. Tietenkin voisin mennä ja ostaa kaupasta ison pinon leikkibanaaneja, -leipiä ja -omenoita. Mutta halusin tehdä ne itse. Löysin kirjastosta kirjan, jossa oli erilaisia virkkausohjeita ja lisäksi Drops Design-sivuilta löytyy useita ohjeita. Syntymäpäivälahjaksi ajattelin virkata vielä jäätelöitä ja donitseja. Ei kun virkkaamaan!

DSC_0672

DSC_0676

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Joululahjavinkkejä

  1. Paluuviite: Herkullisia lahjoja | Kolme pientä porsasta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s