Postaussarja: Oma koti kullan kallis. Lasten tuunatut sängyt

Lupasinkin teille Vilperin huonepostauksessa lisää tietoa Vilperin sängystä.

Lähtökohtana oli minun ja veljeni vanha mäntyinen Unipuun kerrossänky. Nyt en löydä mistään valokuvia vanhasta sängystä vaikka miten etsin, pahoitteluni. Mutta osaatte varmaankin kuvitella millainen vanha lakattu mäntysänky on näyttänyt.

Hioin kaikki osat kahteen kertaan, kahdella eri hiomapaperilla. Sängyissä oli jo kolhuja jonkin verran, eikä tarkoitukseni ollutkaan saada niistä täysin uuden näköisiä. Naarmuja nimittäin tulisi lisää aivan varmasti. Lähinnä hiominen poisti lakkapinnan jotta maali tarttuisi paremmin. Hiomisen jälkeen maalasin kaikki kahteen kertaan mustalla kalustemaalilla. Käytin maalauksessa vaahtomuovitelaa ja mielestäni sillä sai hyvän tasaisen pinnan.

DSC_0641

Koska Pallerolle ei meidän suuressa lukaalissa ole ”oikeaa” omaa huonetta, on hänet tarkoitus aikanaan siirtää Vilperin kanssa samaan huoneeseen. Näin ollen emme vielä tarvinneet kerrossänkyä. Ja toisaalta taas en olisikaan uskaltanut laittaa Vilperä aivan niin korkealle nukkumaan näin pienenä.

Joten ratkaisimme asian kokoamalla aluksi ns. pikkuparven. Tähän alasängyn lisäämällä se muuttuu aikanaan oikeaksi kerrossängyksi. Nyt pikkuparvi on meidän mielestämme Vilperille sopivalla korkeudella, mutta kuitenkin hänen omasta mielestään isojen poikien sänky. Tikkaita emme laittaneet vielä, vaan kapuaminen ylös tapahtuu päädyn hyllyn kautta.

DSC_0642

Alas laitoin patjan ja isoja muhkeita tyynyjä. Täällä luemme iltasadut ja muutenkin siellä on kiva köllötellä. (Ja vaikka juuri olen lakanan pessyt, näyttää se olevan jo pölyssä)

DSC_0643

DSC_0645

 

Tyllerön sänky koki myös uudistuksen. Hänen sänkynsä oli myös mäntyinen, Askon Isabella-merkkinen jatkettava sänky. Toteutin uudistuksen samalla tavalla, mutta käyttäen valkoista maalia. DSC_0659

Vielä emme laittaneet sänkyä täyteen pituuteensa, mutta onhan tämäkin jo varsin hieno isojen tyttöjen sänky verrattuna laidattomaan pinnasänkyyn.DSC_0660

DSC_0662

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s