Kotiäidin vapaailta

Ennen lapsia ja myös isompien lasten syntymän jälkeen olen rentoutunut ja viettänyt omaa aikaani käymällä erään suomalaisen bändin keikoilla. Aikaan ennen lapsia keikkailin enemmänkin ja kiersin jopa pidemmällä keikkojen perässä, jos sopivaa ei omilla lähikulmilla ollut tarjolla. Täytyy kuitenkin heti todeta, että kävin keikoilla vain hyvän musiikin ja ihanien keikkakavereiden vuoksi. Kuljin omalla autolla, joten alkoholinhuuruiset bileillat voitte unohtaa minun kohdallani.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Isommat lapset ovat alusta asti saaneet rintamaidon lisäksi äidinmaidonkorviketta, joten minun oli helppo jättää vauva isän tai mummun hoitoon muutamaksi tunniksi ja lähteä rentoutumaan.

Kolmannen lapsemme syntymän jälkeen en ole juurikaan päässyt viettämään omaa aikaa mihinkään. Muutamat yksittäiset kampaamokäynnit olen saanut järjestymään päiväuniaikaan, mutta siinä ne sitten ovat. Kaikkialle olen Palleron ottanut mukaan, jos vain olen voinut. Ja jos en ole voinut, olen jättänyt menemättä. Pallero on alusta asti pärjännyt ainoastaan rintamaidolla, joten läsnäoloni on ollut tarpeellinen. Lisäksi hän ei koskaan oppinut tuttiin/tuttipulloon, joten maidon lypsäminen varastoon olisi ollut turhaa. Kun lisää soppaan vielä hyvin hyvin huonosti nukutut yöt (tästä lisää myöhemmin), kenenkään muun oli melkeinpä mahdotonta saada Palleroa yöunille. Joten olen siirtänyt ja siirtänyt omia menojani siinä toivossa, että tilanne rauhoittuisi.

Nyt sitten suosikkibändini esiintyy Tampereen Pakkahuoneella. Tilanne ei edelleenkään ole kovin hyvä Palleron kanssa ja epäilin pitkään ostanko lippua lainkaan. Äitini sai kuitenkin minut ylipuhuttua, ja todellakin tämä vapaailta tulee minulle tarpeeseen. (Enemmän ehkä kaipaisin kunnon yöunta, mutta tiedän että keikalla on mieltä piristävä vaikutus)

Olin lähdössä matkaan hyvillä mielin, mutta Pallero takertui lahkeisiini ja itki nälkää sekä väsymystään. Oli kova paikka jättää hänet itkemään isän syliin. Tästä johtuen alkuilta menikin kännykkää vilkuillen, mutta onneksi Pallero rauhoittui ja oli nukahtanutkin hyvin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minä viihdyin hyvin. Näin pitkästä aikaa tuttavia ja heidän kanssaan saattoi vaihtaa kuulumisia ihan rauhassa. Silti ikävä iski keikan alkupuolella. Kun eräässä biisissä laulettiin ”Tää on se yö, me synnytään…”, iski sydämeen valtava kaipuu. Ikävä Palleroa. Juuri kyseistä biisiä kuuntelin Palleron syntymäyönä ja tästä 15 minuutin päästä Pallero oli syntynyt. Pikkuhiljaa kuitenkin ikävä laantui ja loppuillasta huomasin unohtaneeni hetkeksi perheen. Keikka teki siis juuri sen mikä oli tarkoituskin. Pääsin rentoutumaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Edellisen kerran olen käynyt kyseisen bändin, tai yleensäkään minkään bändin, keikalla yli vuosi sitten. Ja täytyy sanoa, että tämä aika on tehnyt hyvää bändille! Juku, he näyttivät ja kuulostivat hyviltä! Aivan kuin aikaa olisi kulunut taaksepäin. Nuoria miehiähän siellä lavalla esiintyi täynnä energiaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tykkäsin erityisesti siitä, että illan biisilista oli täysi mysteeri. Innolla odotin mikä biisi seuraavaksi esitettäisiin. Kaikki klassikot kuultiin, mutta myös monen monta omaa suosikkiani. Moni ei esimerkiksi tiedä, että tämän bändin erään klassikon mukaan on kaiverrettu oma vihkisormuksenikin. (Tästä enemmän tulevassa hääpäiväpostauksessa).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huippuilta siis kaikkinensa. Tilaa nauttia keikasta, eikä yhtään tönimistä ja tuuppimista. Niitä onkin jo vuosien varrella ollut riittämiin. Erityisesti ilta merkitsi minulle sitä, että uskalsin päästää irti Pallerosta ja lähteä viettämään iltaa vain itseni takia. Elän itselleni silloin tällöin. Paremmin voiva äiti on aina parempi kuin kiukkuinen, kireä ja väsynyt äiti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja mikäkö tämä bändi sitten on? Popeda tietenkin!

Vaikka ilta oli mieletön, oli kuitenkin paras päätös illalle palata hiljaiseen kotiin ja nukahtaa oman kullan kainaloon. Aamulla arki taas jatkuisi.

(Huom! Kuvat ovat vanhoja kuvia, eivät kyseiseltä keikalta)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitä sinä teet mielelläsi omalla vapaa-ajalla? Miten rentoudut ja missä käyt tuulettumassa?

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Kotiäidin vapaailta

  1. Paluuviite: 2-vuotishääpäivä | Kolme pientä porsasta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s