Kolme samanlaista, mutta niin erilaista lasta

Kuten jotkut lukijani tietävätkin (tai siis ovat nähneet), kaikki kolme lastamme ovat olleet syntyessään kuin toistensa kopioita. Ensimmäisen lapsen syntymä on tietenkin vanhemmille aivan erityinen tilanne. Saat nähdä ensimmäistä kertaa millainen pikkuinen sieltä oikein syntyi. Etsit piirteitä itsestäsi ja puolisostasi. Hän on itsensä näköinen, mutta silti niin tutun näköinen.

Vilperi oli syntyessään aivan isänisänsä näköinen. Ja myöhemmin on sanottu hänen olevan enemmän isänsä näköinen kuin minun (hyvä niin, hänestä on siis tulossa komea mies!).

Kun sitten Tyllerö syntyi, ei tarvinnut kuin katsoa sekunti häntä ja tunsin hänet omakseni. Aivan mieletön tunne, kun tietää että hän on minun oma lapseni. Mietin sairaalassa juuri ennen Tyllerön syntymää, että en muista minkä näköinen Vilperi oli. Mutta kun Tyllerö nostettiin rintani päälle, ei ollut epäilystäkään, hän oli aivan kuin Vilperi. Myöhemmin häneen on tietenkin tullut tytön piirteitä ja nyt 2-vuotiaana hän on aivan kuin minä pienenä.

Ja kun Palleron oli aika syntyä, en jännittänyt niin paljon. Tiesin, että sieltä syntyisi uusin jäsen meidän klaaniimme. Ja niin kävikin, aivan veljensä näköinen pikkuinen. Hän on oman näköisensä, mutta kuitenkin aivan kuin isoveljensä. Juuri vanhoja valokuvia katsellessani totesin, että tässä 8kk-10kk ikäisenä ei juuri eroa ole. Vilperi oli pyöreämpi kasvoistaan, muuten ovat kuin samasta puusta. Mielenkiinnolla odotan miten hän muuttuu kasvaessaan.

Mutta sitten. Ne luonne-erot. Jos tarkastelee heitä kolmea luonteidensa perusteella, erot ovat kuin yöllä ja päivällä.

Vilperi on vaaka horoskoopiltaan. En usko kovin paljoa horoskooppeihin, mutta on kiva lukea mitä meistä sanotaan syntymäajan perusteella. Vaa’asta sanotaan täällä, että ”Vaakalapsesi on hyvin sopeutuvainen erilaisiin olosuhteisiin ja pystyy tasapainoilemaan kiistatilanteissa puolelta toiselle taikurin tavoin.”

Tämä ei pidä lainkaan paikkaansa. Vilperi on aluksi arka uusille tilanteille ja on loppuviimeksi hyvin herkkä ja haavoittuvainen poika, joka tarvitsee hyvin paljon kannustusta. Kiista- ja kriisitilanteiden hallinta on itse asiassa hänen eniten harjoittelua vaativa osa-alueensa.

Vilperi osaa kuitenkin hyvin paljon, on taitava ja hänen muistinsa on uskomaton. Keskittymistä löytyy aiheissa jotka kiinnostavat häntä, mutta toisaalta taas hän osaa olla hyvinkin riehakas ja uhmaava. Kunhan vain jaksaa, Vilperin kanssa voi käydä hyvinkin mielenkiintoisia keskusteluja. Tuleeko hänestä palomiestä, kuten hän itse haluaa? En tiedä, ehkä hän kuitenkin olisi parhaimmillaan teknisellä alalla, insinöörinä kenties!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tyllerö on oinas. Ja kyllä, oinas-lapsen olemme saaneet! Tästä enemmän täällä. Oinaasta sanotaan mm: ”Oinas-lapsesi on tunnistettavissa samasta periksi antamattomuudesta kuin luonnon ensimmäiset kasvit.” ”Ihanan vilkas ja omatoiminen lapsi”, ”Kukaan Oinaslapsen lähellä elävä ei voi välttyä hänen intohimoltaan kokeilla kaikkia uusia asioita ja metkuja”. Ja vielä: ”Oinaslapsi syntyy maailmaan tullakseen mahdollisimman riippumattomaksi ja voidakseen toteuttaa itseään vapaasti ja impulsiivisesti.”

Juuri tuollainen Tyllerö on: tarmokas, periksiantamaton seikkailija. Iloinen ja kokeileva tyttö. Oikea tehopakkaus.

Hän syntyi vauhdilla ja heti syntyessään nosti suuren haloon: Täältä minä tulen! Mitä hänestä vielä tulekaan! Näkisin hänet taiteellisessa työssä, toteuttamassa itseään ja unelmiaan.

DSC_0107

Ja sitten äidin pikkuPallero. Hän on kauris horoskoopiltaan. Vaikka hän onkin vasta 10 kuukauden ikäinen, on hänessäkin jo nähtävissä omia luonteenpiirteitään. Kauriista sanotaan täällä: ”Sinäkö olet ottanut kantaaksesi vastuun aina ikäistään vanhemmalta vaikuttavasta Kaurislapsesta?”, ”Hän on valmis tekemään pyyteettömästi töitä saavuttaakseen oman päämääränsä.” sekä ”Hän viihtyy paljon yksin ja tarvitsee mahdollisimman säännöllistä elämää voidakseen tuntea olonsa turvalliseksi.” ja ”Tälle lapselle äiti on maailmaa pystyssä pitävä tukipylväs.”

Uskomatonta miten nämäkin osuvat kohdalleen Palleron kanssa. Hän on rauhallinen, tarkkaileva lapsi, joka ei ryntää suinpäin asiaan. Hän pohtii ensin ja toteuttaa vasta sitten.

Erityisesti olen huomannut Palleron kanssa, että hänelle rutiinit tuovat turvaa ja hänen kanssaan esimerkiksi perhepeti olisi ollut parhain tapa nukkua. (Se vaan ei muista syistä ole ollut mahdollista). Hän on ainoa lapsistamme joka kirjaimellisesti roikkuu lahkeessani ja kulkee perässä huoneesta toiseen. Hänelle äiti on ainakin vielä tärkein asia maailmassa! Isää kuitenkaan yhtään vähättelemättä! Tuleeko hänestä pappi vai tähtääkö hän johonkin muuhun rauhallisuutta vaativaan ammattiin?

DSC_0119

Mielenkiintoista huomata miten siis 2/3 horoskoopista pitää meillä paikkaansa. Miten teidän perheessä lasten luonteenpiirteet eroavat toisistaan?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s