4-vuotissynttärit

Vihdoin Vilperin juhlat on juhlittu. Lupasin lisää tietoa tarjottavista ja kuvia koristuksista. Tässä niitä tulee:

Tarjolla meillä oli täytekakkua, mokkapaloja, keksiä. DSC_0310Suolaisissa tarjottavissa oli kinkkukeikauskakku ja nakki- sekä lihapullakääröt. Suurimman osan ohjeista taisin löytää Kinuskikissan nettisivuilta. Lapsille oli lisäksi vaahtokarkkeja ja popcornia.

Mielestäni tarjottavia oli juuri sopivasti ja kerrankin olin osannut mitoittaa määrät oikein. Mokkapaloja meni vähän, mutta en oikein yhtä pellillistä vähempää viitsinyt leipoa. Lisäksi karkit ym. olisivat varmasti kelvanneet lapsille, mutta tällä kertaa en halunnut niitä tarjoilla.

 

Täytekakku oli tehty suklaakääretorttupohjalla, välissä oli lemon curd-tahnaa ja mansikkakermavaahtoa. Päällä sokerimassakuorrute ja koristeet. Kakkua kehuttiin maukkaaksi. Itse pidin sen yksinkertaisuudesta ja helppoudesta. Lisäksi pidin koristeet yksinkertaisina. Dusty-kuva oli valmiiksi ostettu ja ”kyltin” tein Hama-helmistä. Siinä luki pojan nimi.

DSC_0305

Mokkapalat oli tehty vaaleina kuorrutusta myöden. Lisäksi ripottelin päälle sinisiä ja oransseja koristeita. Vielä Dusty-viirit liehumaan.

DSC_0295

DSC_0303

Keksit tein Hevosenkenkä ohjeella. Pursotin keksit numero 4 muotoisiksi ja koristelin ne sinisellä ja oranssilla tomusokerikuorrutteella. Näitä olisi mennyt enemmänkin. Ehkä sillä on jotain tekemistä asian kanssa, että Vilperi ja Tyllerö söivät näitä jo pitkin viikkoa. En tiedä ovatko taiteelliset lahjani näissä hieman vajavaiset, kun äitini mietti ääneen että kai nämäkin jotenkin lentokoneeseen liittyvät. Vasta sanottuani hän ymmärsi, niiden olevan numero neljä.

DSC_0288

DSC_0291

Kinkkukeikauskakku oli suursuosio. Yleensä olen tehnyt voileipäkakkua, mutta nyt halusin kokeilla jotain muuta. Lisäksi tämä on karpimpi versio. Omaan makuuni kakussa oli liikaa suolakurkkua, joten hieman parannettavaa mielestäni jäi. Mutta muuten kaikki kehuivat kakkua.

DSC_0343Lisäksi tein lapsille lehtitaikinakääröjä. Jostain syystä nämä eivät tehneet kauppaansa, vaan niitä jäi vielä pakastimeen runsaasti.

Lapsille tein valkosuklaa-vaahtokarkkeja. Alunperin ajatuksena oli tässäkin käyttää sinistä ja oranssia valkosuklaata, mutta jostain syystä sininen jähmettyi niin, että päätin jättää sen käyttämättä. Lisäksi lisäsin osaan strösseleitä. Nämäkin olivat menestys lasten keskuudessa. Kuvassa on lisäksi jo aiemmin esitellyt popcorn-kipot.

DSC_0326

DSC_0344

Vielä lopuksi yleiskuvaa tarjoilupöydästä.

DSC_0308

DSC_0309

Lisäksi koristeina ilmapalloja, Dusty-juliste ja ruokailupöydässä aiemmin näytetty kiitoratapöytäliina. Enempää kuvia en ehtinyt juhlan aikana ottaa, vaikka tarkoitus oli.

 

Juhlat olivat menestys. Kaikki kehuivat järjestelyjä ja lapsilla oli kivaa. Ensimmäistä kertaa Vilperi ymmärsi, että juhlat ovat hänen ja kyllä sen näki päivänsankarin kasvoilta koko päivän. Kaikki viihtyivät pitkän tovin leikkimässä ja iloiset juhlivat lähtivät virkatut lentokoneet kainaloissaan kotiin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s