Kyselevä 4-vuotias

Kuten jo otsikkokin kertoo, meille on rantautunut kyselykausi. Vilperi on kiinnostunut miten asiat toimivat, mistä ne tehdään, mistä asiat tulevat, kuka ne tekee jne. Kysymykset ovat niin tarkkoja, että vastaukseksi ei tietenkään riitä enää mikään ympäripyöreä vastaus tai ”Kysy isältäsi” tai hyvin suosittu ”en tiedä”. Niihin on etsittävä vastaukset.

Kyselykausi alkoi loppukesästä. Ensin kysymykset olivat hyvin mitättömiä, kuten mistä kivi on tehty? Tai mistä maito tulee? Pikkuhiljaa ne alkoivat muuttua vaikeammiksi kuten mikä hikka johtuu? Tai miten puut kasvavat? Eilen kysymykset olivat jo luokkaa: mikä on mitokondrio?

 

10484509_10152352054918460_2695712309719180217_n

Aluksi apunamme oli google, mutta sitten muistin että olin ostanut aikoja sitten varastoon ”Olipa kerran elämä”-dvd:t. Ehkäpä olin aavistellut, että ne olisivat tarpeen jossain vaiheessa. Dvd:t ovat olleet meillä ahkerassa käytössä. Vilperi on erittäin kiinnostunut ihmisen sisällä tapahtuvista asioista ja jaksaa katsella usean jakson peräkkäin keskittyneesti. Vilperillä on erittäin hyvä muisti ja erityisesti hän muistaa hyvin nähtyjä asioita. Ei ole kuulkaas ihan yksi eikä kaksi kertaa, kun nämä levyt ovat meillä pyörineet.

 

Lisäksi olemme vierailleet kirjastossa, josta olemme lainanneet kirjoja. Viimeksi löysin Kysymysten kirja-sarjasta osan Ihminen. Aivan mahtava kirja.

DSC_0287

Siinä on hauskoin kuvin kerrottu vastaukset yksinkertaisiin kysymyksiin, kuten Miksi korviin tulee vaikku? tai Mitä tapahtuu kun luu menee poikki? Tämä on ollut meillä aivan ehdoton iltasatukirja! Lisäksi joka sivulla on Tiesitkö-laatikko, jossa on aiheeseen liittyen joku nippelitieto. Erityisesti Vilperiä nauratti tieto, että elefantti voi kakata kerralla jopa kahden kottikärryllisen verran.

DSC_0284

DSC_0286

Kirjasarjaan kuuluu lisäksi kirjat: Dinosaurukset, Kuka, Mikä, Miksi, Millainen, Missä ja Miten? Täytyypä lainata niitä seuraavalla kirjastoreissulla. Mitkä ovat teidän suosikkikirjojanne tai ohjelmianne tällaiselle 4-vuotiaalle innokkaalle kyselijälle?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s